Sunday, March 6, 2011

macamana nak menjayakan kejayaan ini?

assalamualaikum..

actually i tengah godek godek phone and found these videos yang i pernah download dulu. i tak selalu download videos unless video video tu mengagumkan daku. hehee. ok back to the topic. actually i selalu wondering macamana anak anak mat salleh bleh jadi sangat adorable? muka toksah cite la memang cute tapi dengan attitude diorang, kepandaian diorang and etc etc. macamana mat salleh ni didik anak anak diorang eh? for example, baby kecik lagi diorang dah lepas dalam swimming pool. sebab tu bile dah besar diorang tak takut dengan air. lek je diorang surf ke ape ke. cek this video out :)

video

hebat baby tu bleh survive. tak lemas plak die. kagum giler. tapi ni memang kebiasaan mat salleh kan. baby baby diorang memang diajar untuk berenang. and diorang tak manjakan sangat baby baby tu. baru diorang bleh survive. 

below is another video yang sangat adorable jugak. ini peringkat kanak kanak la bukan baby lagi. tapi yet still adorable. pandai diorang ni. comel sangat. have a look :)

video

taapiiii i am wondering lagiii. is this how they treat their kids? camni ke diorang ajar anak diorang jadi tough? 

video

ok tak jadi nak kagum dah. haishhh! b*****g laaaa die niiiii!!! tu anak kau laa. budak betol. bukan anak patunggg!! iskk. emo plak haihhhh.

p/s: yang mana elok kita amek jadi panduan. yang buruk kita jadikan pengajaran. anak anak ibarat kain putih and it is up to us on how to corakkan the kain. ikut suka kita kan. tapi still kita nak orang puji dan kagum dengan corak di kain kita. and it goes the same to our kids. of course kita just nak corak yang terbaik untuk diorang. baik dulu, sekarang dan akan datang. 

(i'm just saying this based on ape orang sekitar cakap dan apa yang saya perhatikan. own experience? coming soon. theheee)

assalamualaikum :)

No comments: